Några höjdpunkter

  • Gotland med sin unika natur och sitt speciella ljus är en perfekt plats att utveckla sitt landskapsfotograferande
  • Bildidé – från tanke till färdig bild, hur går man tillväga?
  • Vi får en möjlighet att ”nörda ner” oss i landskapsfotografering under en långhelg
  • Individuell handledning både i fält och i det digitala mörkrummet
  • Transport på Gotland ingår i workshopens pris
  • Vi reser alltid i små grupper

Kustlinjen är vacker med kalkstensklippor, raukar, hällar och klapperstenstränder inramade av strandängar och vindpinad tallskog. Här finns även vackra skogsmiljöer, där träd och murgröna växer intill klintkanten. Vi fokuserar denna gång på Östergarnslandet och Fårö med två olika boenden. Vi är nära flera vackra platser och kan planera fotograferingen efter väder och vind. Vi ute och fotograferar huvudsakligen i gryning och skymning och på dagarna finns det tid att arbeta med bilderna i datorn och ha teoretiska genomgångar, bildföredrag och bilddiskussioner.

Workshopen riktar sig både till dig som är relativt ny på landskapsfotografering och dig som vill utveckla ditt fotograferande vidare. Vi kommer att varva tiden i fält med teoretiska genomgångar i Lightroom, kamerateknik och komposition, bildföredrag och bildkritik så att du känner att du kommer hem med både nya kunskaper, inspiration och bra bilder.

Varmt välkommen till en inspirerande långhelg på vackra Gotland!

Dagsprogram

Mer information

Frida har haft en fascination och kärlek till djur och natur sedan barnsben. Hon arbetar även som AD och grafisk formgivare och det har präglat hennes bildskapande.
I sitt fotografi är hon nyfiken och strävar ständigt efter nya sätt att porträttera sina motiv, oavsett om det är djur, landskap eller grafiska detaljer.

Frida har haft flertalet bildvisningar och utställningar och även medverkat i SVTs Mitt i Naturen, ”Konsten att fotografera natur”.
Fridas bilder är publicerade i Fotosidan Magasin, i artiklar och reportage på Natursidan.se, boken ”Upplevelser i Stockholms Natur”, samt lokalpress.

Som fotografisk guide på resor och workshops brinner Frida för att dela med sig av kunskap och inspiration och målet är alltid att deltagarna ska komma hem med ny kunskap, minnesvärda upplevelser och riktigt bra bilder.

Objektiv för landskapsfotografering kan vara bra att ha till exempel någon vidvinkel, (objektiv från 14 mm till 70 mm kan passa de miljöer vi fotograferar, ibland även kortare tele, 70-200 t ex.) Gråfilter och ev polarisationsfilter kan vara användbart. Stativ och trådutlösare rekommenderas.

Morgnar och kvällar kan vara kalla så varma kläder, mössa och vantar är att rekommendera. Tag även med regnkläder. I övrigt rekommenderas oömma fältkläder och grova gymnastikskor eller kängor. Även gummistövlar är bra att ha med då det kan vara blött på vissa platser.

Boendet är på pensionat av medelstandard.

Boendet har inga begränsningar vad gäller tillgänglighet. De områden vi rör oss i för fotografering kan innebär minskad tillgänglighet för rullstolar.

Helpension (del i dubbelrum, 3 frukostar, 3 luncher, 3 middagar), transport i minibuss på Gotland, workshops och fotohandledning.

Resa till och från Visby, drycker, försäkringar, avbeställningsskydd, utgifter av personlig karaktär.

Visby färjeläge. Resan börjar och avslutas här.

Starttid: 15.00 7 oktober
Sluttid: 15.00 10 oktober

Anmälningsavgiften inbetalas via faktura i samband med anmälan. Resterande belopp betalas senast 60 dagar innan resan.

Vi rekommenderar varmt att du noga ser över din reseförsäkring inför resan. Läs igenom i villkoren om vad som eventuellt ingår och inte. Viktigt är att kolla att ersättning ingår för hemresa/sjuktransport i händelse av olycka eller allvarlig sjukdom. Ofta behöver t ex reseskyddet i en vanlig hemförsäkring kompletteras. Där finns förstås en uppsjö av försäkringsbolag att välja mellan. Ett bolag som många rekommenderar och som bland annat resebyråernas egen branschorganisation SRF har ett nära samarbete med är Gouda reseförsäkringar.

Goudas reseförsäkringar omfattar reseskydd för pandeminer/epidimer eller händelser som är kopplade till Covid-19. Försäkringen gäller även vid avrådan från UD att resa. Försäkringen ersätter sjukvård, hemtransport etc. om du insjuknar i Covid-19 under din resa. Försäkringen ersätter även merkostnader som kan uppstå vid sjukdom som t.ex. kost, logi och nya flygbiljetter.

Läs mer och beställ din försäkring här:

Reseförsäkring om du inte fyllt 70 år vid utresa

Reseförsäkring om du fyllt 70 år vid utresa

Avbeställningsförsäkring


För resa inom EU rekommenderas att du tar med dig ditt EU-kort som ger dig rätt till sjuk- och tandvård när du är i ett EU/EES-land eller Schweiz. EU-kortet gäller bara för sjuk- och tandvård som

  • inte kan vänta tills du kommer tillbaka till Sverige
  • du får hos vårdgivare som är anslutna till det allmänna sjukvårdssystemet i landet.

Läs mer om och skaffa ditt EU-kort hos Försäkringskassan.

OBS! EU-kortet ger inte rätt till ersättning för hemresor med till exempel ambulansflyg. Därför är det viktigt att du har en privat reseförsäkring, rådfråga ditt försäkringsbolag.

Kontakta din läkare.

Våra resor är öppna för alla nationaliteter vilket innebär att gruppen kan vara internationell.
Reseledarna på våra resor talar svenska och engelska.

Fel: Kontaktformulär hittades inte.